SEMINARIER

Under mässans två dagar kommer vi att presentera en rad intressanta föreläsningar som både är inspirerande och ger dig handfasta tips på hur du kan utveckla ditt golfspel. Nedan kan du läsa mer om seminarierna och föreläsarna som vi presenterade 2022 – vi kommer inom kort uppdatera med information om seminarierna 2023.

Golfens psykologi - så blir du en bättre golfare genom att tänka

Lyssna till Johan kl 16.00 på fredag och kl 12.00 på lördag

Johan hjälper oss att reda ut begreppen bakom mänsklig prestation. Kan vi förstå och påverka alla de faktorer som skapar en prestation? Han resonerar kring begreppen mål, mening, motivation och topprestation. Under Johans föreläsning blandas teori och praktik med humor när han försöker svara på frågorna: Vad är det som styr din prestation? Hur sätter man mål och hur når man dem? Finns det olika mål? Kan jag skapa min egen prestationsmiljö? 

Johan Plate
Med gedigna studier i ryggen från Gymnastik och Idrottshögskolan, forskarutbildningen på Lärarhögskolan i Stockholm och studier inom pedagogik, sociologi och psykologi sedan 1984 har Johan jobbat med utbildning i alla dess former. Han har arbetat som lärare på alla stadier, på Bosön Elitidrottscentrum, Stockholms Universitet och driver nu två egna företag som idrottspsykologisk rådgivare (ett av dom tillsammans med Thomas Fogdö). Johan har skrivit 13 (!!!) böcker på temat prestationens psykologi. Man kan med andra ord säga att Johan brinner för utbildning och hur psykologin kan styra din prestation. Johan har jobbat som idrottspsykologisk rådgivare åt flera spelare på Europatouren samt PGA/LPGA-tourerna. Spelar själv golf på motionsnivå.

 

Fys- och styrketräning som gör dig till en ännu bättre golfare

Lyssna till Malin kl 15.00 på fredag och kl 11.00 på lördag.

Malin bjuder på en inspirerande och lärorik föreläsning med konkreta tränings- och kostråd för att hjälpa dig ta ditt golfspelande till nya nivåer. Du får smarta tips, förslag på effektiv träning och verktyg för att få in träning långsiktigt i din vardag.

  • Hur du skapar utrymme för träning i din vardag
  • Positiva effekter av fysisk aktivitet
  • Vikten av återhämtning och sömnens betydelse
  • Naturlig föda som vårt bränsle
  • Konkreta tips och råd

Malin Lundqvist
Malin äger och driver Fysall AB. I snart 20 år har hon arbetat med arbetsmiljöfrågor och hälsa.

Malin är bl.a. utbildad NLP-Coach, Lic. personlig tränare, löparcoach. Hon är också livsstilsrådgivare vilket innefattar kostrådgivare, hälsoinspiratör och hon besitter kunskap inom beroendeproblematik. Utöver det har Malin också läst idrottsvetenskap på Karlstads Universitet och gått flertalet kurser så som löparcoach, 3D-tränare, EBP viktreglering, EBP rygg.

Malin tror på ett välbalanserat liv där tid för vila, arbete, familj, hälsosam kost och fysisk aktivitet är i balans.

25 år som caddie

Lyssna till Henrik kl 17.00 på fredag och 13.00 på lördag. 

Henrik kommer att dela med sig av sin erfarenhet från över 25 år som caddie. Han berättar bland annat om livet i resväskan, hur en ”vanlig” tourvecka ser ut (han har gått över 700 tävlingar) och delar med sig av strategitips saltat med en och annan anekdot från åren bakom kulisserna.

Henrik Karlsson Henrik Karlsson har varit caddie på heltid sedan 1996 och har varit verksam som caddie på Europa, PGA och LPGA touren. Genom åren har han jobbat med spelare av flera nationaliteter blandandra Miguel Angel Jimenez, Calle Pettersson, Niklas Fasth, Peter Hanson, Rikard Karlberg, Niklas Lemke och Mikaela Parmlid.

Den stöttande idrottsmiljön

Lyssna till Christian och Johanna kl 14.00 på fredag och kl 14.00 på lördag.

Under passet får deltagarna information, fakta och våra tankar kring riktlinjerna för barn och ungdomsidrott. Vi lägger fokus på glädje, trygghet och delaktighet under denna halvtimme.

Christian Nilsson, Svenska Golfförbundet

Christian Nilsson jobbar idag som Idrottsrådgivare på Svenska Golfförbundet. En roll där han ingår i SGFs nya satsning med ett rådgivningsteam som från och med hösten 2021 ska stötta golfklubbar att skapa attraktiv idrottsverksamhet för alla kategorier av golfare. Christian har en lång bakgrund inom golfen där han själv var aktiv professionell golfspelare 1999-2019 samt Europatourspelare mellan 2006-2012 där han har 160 starter bakom sig. Han jobbade som tränare på Karlstad Golfklubb mellan 2013-2018. Hans moderklubb är Kils GK.

Johanna Ahlin, RF Sisu

Johanna Ahlin jobbar, sedan fem år tillbaka, som idrottskonsulent på RF Sisu i Värmland. Johanna har en lång och gedigen har en bakgrund som fritidspedagog, ideell ledare/ tränare
inom gymnastik, basket och golf och jobbar sedan fem år tillbaka som idrottskonsulent.

Utveckla din teknik med tips & trix från PRO

Få tips av Fredrik, Birger och Oscar kl 15.00 på lördag. Under den här programpunkten så kommer du att få ta del av tips och övningar kring hur du med hjälp av teknik kan förbättra ditt golfspel. Det kommer att vara fokus på riktning, bollträff och slaglängd och tränarna kommer att dela med sig av handfasta tips och konkreta övningar som utvecklar din teknik.

Fredrik Eliasson
Fredrik har jobbat som golftränare sedan 1995. Hans tränarkarriär började på Umeå Golfklubb och han har sedan dess arbetat på Billerud GK, Hammarö GK och Simon Holmes Golf Academy i Berlin. 2006 började Fredrik som Head Pro/Idrottschef på Karlstad GK. Han tränar flick-, pojk-, dam-, och herrlandslagsspelare på elitnivå. Dessutom tränar Fredrik ett antal proffs från Eccotouren och Europatouren. En personlig merit är titeln ”Teacher of the year” som PGA Sweden delar ut vare år till en tränare.

Birger Kjellstedt
Birger är PGA Golf Professional och erbjuder golflektioner på Bryngfjorden Golf. Han är också ansvarig golfinstruktör på Idrottsgymnasiet Karlstad, coach för Svenska Golfförbundets Supercamp, samt mentor inom PGAs tränarutbildning. Birger började att spela golf på Forsbacka GK utanför Åmål. Hans första tränarjobb var på Karlstad GK, 2001-06. Nu är Birger som sagt på Bryngfjorden och där började han säsongen 2016.

Oscar Hertzberg
Oscar är professionell golfspelare sedan 2015. Åren 2015-2017 spelade han på MENA Golf Tour i UAE, Dubai där han även fick chansen att spela tourfinal. Som resande spelare fick han chansen att träffa många duktiga spelare vilket har gett honom möjligheten att samla på sig erfarenheter men framför allt se hur andra professionella spelare jobbar med sin utveckling. Oscar går utbildningar inom PGA och jobbar som tränare på Karlstad GK.

Tid Fredag Lördag
11:00 - 11:30
Malin Lundqvist - Fys- och styrketräning som gör dig till en ännu bättre golfare
12.00-12.30
Johan Plate - Golfens Psykologi, så blir du en bättre golfare genom att tänka
13.00-13.30
Henrik Karlsson - 25 år som caddie
14.00-14.30
Svenska Golfförbundet & RF SISU Värmland - Den stöttande idrottsmiljön
Svenska Golfförbundet & RF SISU Värmland - Den stöttande idrottsmiljön
15.00-15.30
Malin Lundqvist - Fys- och styrketräning som gör dig till en ännu bättre golfare
Tips & Trix med PROs - mer info inom kort
16.00-16.30
Johan Plate - Golfens Psykologi, så blir du en bättre golfare genom att tänka
17.00-17.30
Henrik Karlsson - 25 år som caddie