SEMINARIER

Under mässans två dagar kommer vi att presentera en rad intressanta föreläsningar som både är inspirerande och ger dig handfasta tips på hur du kan utveckla ditt golfspel. Nedan kan du läsa mer om seminarierna och föreläsarna och vilka tider de går upp på scenen under mässdagarna.

Golfens psykologi - så blir du en bättre golfare genom att tänka

Talare presenteras inom kort

 

 

Fys- och styrketräning som gör dig till en ännu bättre golfare

Lyssna till Anders kl 15.00 på fredag och kl 11.00 på lördag.

Anders bjuder på en inspirerande och lärorik föreläsning med konkreta tränings- och kostråd för att hjälpa dig ta ditt golfspelande till nya nivåer. Du får smarta tips, förslag på effektiv träning och verktyg för att få in träning långsiktigt i din vardag.

Anders Holmberg
Anders Holmberg jobbar som CrossFit – och Performance coach på det egna företaget CrossFitLifeBox. Han har tidigare jobbat för Färjestad BK där han stöttade elitlaget med just fys- och styrketräning. Anders jobbar som fystränare för en rad idrottare, allt från innebandylag, fotbollslag och individuella idrottare som golfproffs eller motionärer. Anders tycker själv att det är inspirerande med variationen – att både kunna jobba med lag, individer, elitidrottare och motionärer.

25 år som caddie

Lyssna till Henrik kl 17.00 på fredag och 13.00 på lördag. 

Henrik kommer att dela med sig av sin erfarenhet från över 25 år som caddie. Han berättar bland annat om livet i resväskan, hur en ”vanlig” tourvecka ser ut (han har gått över 700 tävlingar) och delar med sig av strategitips saltat med en och annan anekdot från åren bakom kulisserna.

Henrik Karlsson Henrik Karlsson har varit caddie på heltid sedan 1996 och har varit verksam som caddie på Europa, PGA och LPGA touren. Genom åren har han jobbat med spelare av flera nationaliteter blandandra Miguel Angel Jimenez, Calle Pettersson, Niklas Fasth, Peter Hanson, Rikard Karlberg, Niklas Lemke och Mikaela Parmlid.

Utveckla din teknik med tips & trix från PRO

Få tips av Fredrik, Birger och Oscar kl 14.00 på lördag.

Under den här programpunkten så kommer du att få ta del av tips och övningar kring hur du med hjälp av teknik kan förbättra ditt golfspel. Det kommer att vara fokus på riktning, bollträff och slaglängd och tränarna kommer att dela med sig av handfasta tips och konkreta övningar som utvecklar din teknik.

Fredrik Eliasson
Fredrik har jobbat som golftränare sedan 1995. Hans tränarkarriär började på Umeå Golfklubb och han har sedan dess arbetat på Billerud GK, Hammarö GK och Simon Holmes Golf Academy i Berlin. 2006 började Fredrik som Head Pro/Idrottschef på Karlstad GK. Han tränar flick-, pojk-, dam-, och herrlandslagsspelare på elitnivå. Dessutom tränar Fredrik ett antal proffs från Eccotouren och Europatouren. En personlig merit är titeln ”Teacher of the year” som PGA Sweden delar ut vare år till en tränare.

Birger Kjellstedt
Birger är PGA Golf Professional och erbjuder golflektioner på Hammarö Golfklubb. Han är också ansvarig golfinstruktör på Idrottsgymnasiet Karlstad, coach för Svenska Golfförbundets Supercamp, samt mentor inom PGAs tränarutbildning. Birger började att spela golf på Forsbacka GK utanför Åmål. Hans första tränarjobb var på Karlstad GK, 2001-2006. De senaste sju åren har han verkat på Bryngfjorden GK men är nu mer huvudtränare på Hammarö Golfklubb.

Oscar Hertzberg
Oscar är professionell golfspelare sedan 2015. Åren 2015-2017 spelade han på MENA Golf Tour i UAE, Dubai där han även fick chansen att spela tourfinal. Som resande spelare fick han chansen att träffa många duktiga spelare vilket har gett honom möjligheten att samla på sig erfarenheter men framför allt se hur andra professionella spelare jobbar med sin utveckling. Oscar går utbildningar inom PGA och jobbar som tränare på Karlstad GK.

Tid Fredag Lördag
11:00 - 11:30
Malin Lundqvist - Fys- och styrketräning som gör dig till en ännu bättre golfare
12.00-12.30
Johan Plate - Golfens Psykologi, så blir du en bättre golfare genom att tänka
13.00-13.30
Henrik Karlsson - 25 år som caddie
14.00-14.30
Svenska Golfförbundet & RF SISU Värmland - Den stöttande idrottsmiljön
Svenska Golfförbundet & RF SISU Värmland - Den stöttande idrottsmiljön
15.00-15.30
Malin Lundqvist - Fys- och styrketräning som gör dig till en ännu bättre golfare
Tips & Trix med PROs - mer info inom kort
16.00-16.30
Johan Plate - Golfens Psykologi, så blir du en bättre golfare genom att tänka
17.00-17.30
Henrik Karlsson - 25 år som caddie