Scandinavian-Golf-Fair-logo-2024_utan-skuggad-1-768x480-1.jpg

Seminarier på kunskapsscenen

Under mässans två dagar kommer vi att presentera en rad intressanta föreläsningar som både är inspirerande och ger dig handfasta tips på hur du kan utveckla ditt golfspel. Nytt för 2024 är att vi har ett tätare samarbete med Svenska Golfförbundet kring innehållet på Kunskapsscenen.

Nedan kan du läsa mer om seminarierna vi presenterade 2023. Inom kort kommer sidan att uppdateras med innehållet för 2024.

Psykologi och spelstrategi - så blir du en bättre golfare genom att tänka

Lyssna till Fredrik Wetterstrand kl 17.00 på fredag och kl 10.30 på lördag

Med sin gedigna bakgrund och erfarenhet delar Fredrik med sig av hur du kan utveckla ditt golfspel genom att gå emot dina känslor och tankar. Han kommer att prata om både spelstrategi, spelförståelse och vad som händer med hjärnan på golfbanan. Förhoppningen är att du får råd som hjälper dig i golfen (och även i livet). Fredriks påståenden kan ibland vara kontroversiella men är alltid väl underbyggda. Välkomna till en spännande föreläsning med ett innehåll som förhoppningsvis leder till en del diskussioner som leder din utveckling framåt. Varmt välkomna!

Fredrik Wetterstrand har jobbat i drygt 20 år som golftränare och är idag coach för vårt framgångsrika damlandslag. Han har tidigare jobbat som lärare i idrottspsykologi vid Högskolan i Halmstad. Idag undervisar han i idrottspsykologi samt motorisk inlärning på den högre golftränarutbildningen. Han är skribent i Svensk Golf där han delger läsarna sina tankar om golfutveckling. Med en akademisk utbildning inom idrottspsykologi och ett flertal andra idrottsinriktade ämnen föreläser Fredrik regelbundet om effektiv träning och spelförståelse för golfspelare. Han har författat böckerna ”Golfens Psykologi”, ”Golf – tankar du inte tänkt” och ”Golf – 55 lektioner du aldrig fått”.

Från dröm till verklighet

Lyssna till Carin Hjalmarsson (Koch) kl 15.30 på fredag och 11.30 på lördag.

Under sin föreläsning så lyfter Carin många viktiga komponenter i hur man tar sig till de stora tävlingarna. Det är många aspekter att få med i sin träning – både mental, strategi, fys- och styrka. Hon berättar om sin resa till LPGA, om sin dröm och om hur allt startade. Carin kommer även att prata om hur hon har jobbat för att hantera förväntningar, (dåligt) självförtroende och vikten av att kunna skilja på person och prestation. Carin var vice kapten (2013) och kapten (2015) för det Europeiska laget och utifrån den erfarenheten pratar hon om att leda ett lag. Mot slutet av föreläsningen pratar hon även om att hitta motivation till nya drömmar när man har nått sin dröm – och självklart får vi höra lite om hennes medverkan i Mästarnas Mästare 2022.

 

Carin Hjalmarsson (Koch) är en av svensk damgolfs stora namn med en mångårig karriär. Carin var golfproffs i världseliten mellan 1992-2015 då hon spelade på LPGA-touren i USA. Hon har två vinster på LPGA-touren, en på LET-touren i Europa och hon är dessutom fyrfaldig Solheim Cup-deltagare med två vinster. Carin var även vice kapten för det Europeiska laget 2013 och kapten 2015. I dag jobbar hon som expertkommentator på Viasat Golf och som event- och företagsansvarig på Hills Golf & Sportclub.

Fys- och styrketräning som gör dig till en ännu bättre golfare

Lyssna till Anders kl 14.30 på fredag och kl 13.00 på lördag.

Vill du slå längre och sänka ditt handicap? Från motionär till elitspelare och från junior till senior hjälper Anders och hans kollegor alla att ta nästa steg i sin golfutveckling. Genom screening och individuellt anpassade träningsprogram kan du snabbare nå utveckling. Kom och lyssna till Anders och inspireras kring hur du kan träna smartare!

Anders kommer även beskriva hur en screeningen går till. En screening syftar till att identifiera luckorna i spelarens inre- och yttre bålstabilitet, rörlighet i höft och länd/bröstrygg samt andningsmönster och hållning.

Anders Holmberg
Anders Holmberg jobbar som CrossFit – och Performance coach på det egna företaget CrossFitLifeBox. Han har tidigare jobbat för Färjestad BK där han stöttade elitlaget med just fys- och styrketräning. Anders jobbar som fystränare för en rad idrottare, allt från innebandylag, fotbollslag och individuella idrottare som golfproffs eller motionärer. Anders tycker själv att det är inspirerande med variationen – att både kunna jobba med lag, individer, elitidrottare och motionärer.

Seminarie om Paragolf

Erika Malmberg föreläsare kl 14.00 på fredag och kl 11.00 på lördag.

Under den här programpunkten så kommer du att få lyssna till Erika Malmberg som kommer att berätta mer om vad paragolf är. Hon kommer att prata om vilka som får tävla inom paragolf och vilka tourer som finns och vad de innebär. Erika kommer även att berätta hur det ser ut för Karlstad GKs paragolfare när de tränar, när de är på tävling och vad de kan förvänta sig av framtiden.

Erika Malmberg
Erika har autism och ADD. Hon ligger just nu på 216:e plats i världsrankingen, 11:e dam. Erika har deltagit i 18 svenska- och internationella paragolftävlingar hittills, vunnit sju av dem och kommit på tredjeplats fyra gånger. En vinst och en tredjeplats har tagits i internationella tävlingar. Erikas instagram är @emaparagolf

Erika och hennes två klubbspelare Gustav och Anton har även en monter på mässan där du kan testa på hur det är att spela golf som dom.

Gustav Andersson Stigsson, spelar med protes på vänsterarmen. Ligger just nu på 41:a plats i världsrankingen och har precis blivit uttagen till svenska paragolflandslaget. Har tre SM-medaljer hittills; två silver och ett brons. Gustavs instagram är @gustavandersson_golf

Anton Blomberg, har kraftigt nedsatt syn. Har hittills endast tävlat i Sverige och har ingen plats på världsrankingen ännu. Men säsongens mål är att få mer tävlingsvana och ta sig in på rankingen. Antons instagram är @antonblmbrg

Utveckla din teknik med tips & trix från PRO

Få tips av Fredrik, Jörgen och Oscar kl 14.00 på lördag.

Under den här programpunkten så kommer du att få ta del av tips och övningar kring hur du med hjälp av teknik kan förbättra ditt golfspel. Det kommer att vara fokus på riktning, bollträff och slaglängd och tränarna kommer att dela med sig av handfasta tips och konkreta övningar som utvecklar din teknik.

Fredrik Eliasson

Fredrik har jobbat som golftränare sedan 1995. Hans tränarkarriär började på Umeå Golfklubb och han har sedan dess arbetat på Billerud GK, Hammarö GK och Simon Holmes Golf Academy i Berlin. 2006 började Fredrik som Head Pro/Idrottschef på Karlstad GK. Han tränar flick-, pojk-, dam-, och herrlandslagsspelare på elitnivå. Dessutom tränar Fredrik ett antal proffs från Eccotouren och Europatouren. En personlig merit är titeln ”Teacher of the year” som PGA Sweden delar ut vare år till en tränare.

Jörgen Gustafsson

Jörgen Gustafsson är professionell golftränare och är tillbaka på Bryngfjorden som tränare efter 10 år. Jörgen var tränare på Bryngfjorden mellan 2008 till 2013 och har även representerat Bryngfjorden i tävlingsspel på olika nivåer sen klubben startade. Jörgen kommer även att ansvara för uppstarten av juniorverksamheten på Bryngfjorden.

Oscar Hertzberg

Oscar är professionell golfspelare sedan 2015. Åren 2015-2017 spelade han på MENA Golf Tour i UAE, Dubai där han även fick chansen att spela tourfinal. Som resande spelare fick han chansen att träffa många duktiga spelare vilket har gett honom möjligheten att samla på sig erfarenheter men framför allt se hur andra professionella spelare jobbar med sin utveckling. Oscar går utbildningar inom PGA och jobbar som tränare på Karlstad GK.
TidFredagLördag
10:30 -11:00Fredrik Wetterstrand
11:00 - 11:30Erika Malmberg
11:30 - 12:30Carina Hjalmarsson
13:00 - 13:30Anders Holmberg
14:00 - 14:30Erika MalmbergTips & Trix med Pro (slutar 15:00)
14:30 - 15:00Anders Holmberg
15:30 - 16:30Carin Hjalmarsson
17:00 - 17:30Fredrik Westerstrand